LEGIONELLA SOLUTION 
   Munkaegészségügy - Munkavédelem - Munkabiztonság


A TE VIZED - A TE EGÉSZSÉGED


A Legionella baktérium a legtöbb vizes helyen, így például a kerti locsolóban, a szobai spricnisflakonban, az akváriumunkban de akár a fürdőszobai zuhanyrózsában is előfordulhat, ám bajt csak akkor okoz, ha vízpermettel belélegezve a tüdőbe jut. Ekkor sajnos, súlyos tüdő fertőzést, Legionellózist, úgynevezett Légiós betegséget okozhat, amit a szakmabeliek akár épületgépész-kór néven is ismerhetnek.


A fertőzés szempontjából kockázati közegnek tekintendő valamennyi olyan épített vízrendszer, amelyben együttesen adottak az alábbi feltételek:


a rendszerben 20-50 °C hőmérsékletű víz van,

fennáll a pangó vízterek kialakulásának lehetősége

a rendszer használata során finom eloszlású vízpermet képződik.

Az érintett létesítmények köre ezért rendkívül nagy, hiszen potenciálisan kockázatosnak tekinthetőek, például a közfürdők és wellness-szállodák pezsgő-, és élménymedencéi, de a nedves hűtőtornyokon át egészen a kórházakig, szociális intézményekig, a fogászati kezelőegységeken, autómosókon át, minden párásító rendszer is éppúgy melegágya lehet a Legionella elszaporodásának.


Ön is egy érintett intézmény üzemeltetője vagy tulajdonosa?


Akkor LÉPJEN MIELŐBB, ugyanis minden Legionella-fertőzés szempontjából fokozott kockázú intézményt legkésőbb 2017. februárjáig egységes módszertan szerint fel kell mérni, továbbá az ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁÉRT A LÉTESÍTMÉNY ÜZEMELTETŐJE,

ENNEK HIÁNYÁBAN PEDIG A TULAJDONOS FELEL. 


A Legionella-fertőzési kockázat felmérését a rendelet hatályba lépésekor már működő intézményben a rendelet hatályba lépését követő egy éven belül, míg a rendelet hatálybalépése után létesülő intézmény esetében, a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését követő két hónapon belül el kell végezni.


Vállalkozásom célja, hogy amennyira csak lehetséges, csökkentsem ügyfeleim terhét, a jogszabály által előírt,Legionella kockázattal kapcsolatos teendők terén. Ennek érdekében teljeskörű szolgáltatást kínálok, ami magába foglalja a helyszíni felmérést, a dokumentáció elkészítését, majd az előírt idönközönkénti laboratóriumi vizsgálatok lebonyolítását is. 


Nem luxus a dolgozók, a vendégek, a betegek egészsége és biztonsága. Figyeljen saját  maga és a környezete egészségére. Előzze meg a problémát.


Kérjen információt és szerezze be a LEGIONELLÁS KOCKÁZATÉRÉTKELÉST.

Gyors, precíz munkával elkészítjük cége BIOLÓGIAI / LEGIONELLÁS KOCKÁZATÉRTÉKELÉSÉT.


Bővebb információért kérem vegye fel velem a kapcsolatot.


Dr Boda - Maros Szilvia

Munkavédelemmel foglalkozó Szakember


+36704204245


e-mail: info@legionellasolution.eu


A hivatalos szervek nem kímélik a pénztárcánkat, amennyiben hiányzik a LEGIONELLÁS KOCKÁZATÉRTÉKELÉS, mivel 49/2015 (XI.6.) kormány rendelet kötelezővé tette ennek meglétét. 

Ne várja meg a büntetést, hívjon, hogy Ön is rendelkezzen mihamarabb egy Legionellás Kockázatértékeléssel.


+36704204245


e-mail: info@legionellasolution.eu


Ajánlat kérés / Vizsgálatra időpont kérés

 

Kérjen ajánlatot. Töltse ki az alábbi ajánlatkérő űrlapot és kattintson a "küldés" gombra.

Az ajánlatkérés beérkezése után, felvesszük Önnel a kapcsolatot.